Friday, April 24, 2009

Een Paar Veel Gestelde Vragen Over De Mangosteensap


Wat is de mangosteen?

De mangosteen (Garcina Mangostana)is een harde vrucht, met in de harde bolster zacht wit vruchtvlees. De vrucht komt voor over de gehele wereld in de tropische gebieden. De Boeddhistische monniken uit Zuidoost Azië hielden precies bij op welke ziektes deze vrucht een positieve invloed uitoefende. In alle gebieden waar mangosteen groeit, kent de bevolking de goede heilzame werking. Maar vooral de huid van de vrucht wordt gebruikt als medicijn in Maleisië, Thailand, Indonesië, de Filippijnen, Australië, Centraal Amerika en Brazilië.

De vrucht bestaat uit de volgende segmenten:
-De pericarp: een dikke donkerpaarse, zachte omhulsel dat de vruchtelementen omvat.
-Het vruchtvlees: 4 tot 8 driehoekige elementen van wit, zacht vruchtvlees.Vanwege haar fantastische smaak is de mangosteen verheven tot een van de besten onder de tropische vruchten.

Er zijn 200 soorten xanthones bekend in de wetenschap en de mangosteen heeft er meer dan 40. Ze helpen het lichaam om voedsel om te zetten in energie; ze helpen de darmen door een goede darmflora te bevorderen, waardoor het hele lichaam er profijt van heeft; en ze helpen om de aminozuren in het lichaam in evenwicht te houden. Dit alles maakt de mangosteen met zijn eeuwenoude bestaans geschiedenis van heilzame werking tot een echte genezer van het menselijk lichaam.

Mangosteen werkt mee als een anti-oxidant die de vrije radicalen probeert te onderscheppen voor deze hun verwoestende uitwerking op cellen kunnen krijgen. De vrucht kan de in laboratoria aangemaakte vitamine C en E geheel vervangen. Het slechte cholesterol wordt verlaagd, plaque in de aderen wordt voorkomen. Mangosteen gebruiken als voedingssupplement helpt het lichaam weer in balans te komen en samen met een gezonde voeding tot een gezonde stofwisseling te geraken, waarbij alle cellen gevoed en alle afvalstoffen uitgescheiden worden.

Als de mangosteen zoveel voordelen heeft, waarom hebben we er dan nog nooit van gehoord?

die ooit, tijdens het oogstseizoen, in Zuidoost Azië gewoond of gereisd heeft weet dat het mangosteen heel geliefd is. De traditionele bevolking heeft de vrucht uitgeroepen tot de ‘koningin der vruchten'. Vanwege de groeiconditiesis de vrucht buiten Zuidoost Azië echter onbekend. Veel wetenschappers uit Azië en Australië hebben de vrucht bestudeerd. Deze onderzoeken zijn openbaar en kan je vinden bij www.pubmed.org en dan kan je daar als zoekterm Xanthonen invullen. Zie het resultaat! Je zal verbaasd zijn!

Welke voordelen heeft de mangosteen op het immuunsysteem?

De schil van de vrucht bevat actieve chemische bestanddelen, bekend als Xanthonen. Deze stoffen, samen met de andere (polysacchariden) helpen hetimmuun systeem van het lichaam op de volgende manier:

-Antibacterieel: remt de groei van stafylokokken aureus (zowel de normale als de penicilline resistente) De polysacchariden in de pericarp stimuleren het immuunsysteem om bacteriën te doden.

-Antiviraal: Xanthonen bezitten antivirale eigenschappen. Een studie naar de Xanthonen uit de mangosteen was gericht op alfa en gamma mangosteen en de resultaten toonden aan dat deze Xanthonen een remmende werking hebbenop de groei van HIV-cellen. Als een virus zich niet kan vermeerderen, kan het andere cellen ook niet infecteren.

-Antischimmel: De Xanthonen uit de mangosteen zijn experimenteel getest op de 3 meest voorkomende schimmelsoorten en bleken een remmende werking op de groei te hebben.

Welke gezondheidsvoordelen heeft de mangosteen voor het darmstelsel?

De mangosteenvrucht wordt al eeuwenlang toegepast bij ziekten die te maken hebben met het spijsverteringsstelsel. Dysenterie en diarree zijn ontstekingsziekten van de dikke darm, in onze landen betekenen deze ziekten voornamelijk ongemak, maar in andere delen van de wereld kunnen deze aandoeningen dodelijk zijn.

Mensen in Zuidoost Azië gebruiken de mangosteen al eeuwenlang om diarree en dysenterie te bestrijden. De schil van de mangosteen bevat Xanthonen die ontstekingsremmend werken en daardoor de effecten van deze ziekte beperken. Het is interessant om op te merken dat hierdoor wetenschappers geïnteresseerd zijn geraakt om andere ontstekingsremmende effecten van Xanthonen voor het lichaam te onderzoeken.

Ik hoorde dat de vrucht mangosteen het "slechte cholesterol" verlaagt, is dat zo?

Er zijn twee types cholesterol gevonden in het lichaam, eigenlijk beter gezegd in het bloed:

1.
HDL ( high density lipoproteins) wordt beschouwd als een type cholesterol van het goede soort.
2.
LDL (low density lipoproteins) wordt als het slechte soort cholesterol beschouwd.

Als LDL, vermengd wordt met zuurstof in het bloed, koekt het als het ware aan in de vaten: er wordt een soort plaque gevormd: de aderverkalking. Onderzoeken hebben aangetoond dat Xanthonen uit de schil van de mangosteen de zuurstofbinding aan LDL remmen. Als de zuurstofvermenging niet plaats vindt, wordt er ook geen plaque gevormd! Er zijn ook een aantal bevindingen van gebruikers die vermelden dat er een verlaging van het LDLgehalte in het bloed was aangetoond.

Tot hier!

We zullen nog veel meer veelgestelde vragen beantwoorden!

Meer weten of wil je de Xango bestellen om zelf de voordelen te ervaren? Neem gerust kontakt op: info@mangosteensworld.com of via www.mangosteensworld.com

Tuesday, April 21, 2009

Houd Gezondheidsverbeteringen bij in een Dagboek!

Het valt vaak op dat mensen hun gezondheidskwalen zeer snel vergeten zogauw die er niet meer zijn.

Zo heb ik mensen ontmoet die erg veel lichamelijke klachten hadden. Ze klaagden over van alles en nog wat.

Ze begonnen met het drinken van de Mangosteensap en het ging dag na dag beter met ze, maar dit is natuurlijk wel een geleidelijk proces. Mangosteensap werkt niet zoals een pijnstiller waarbij je heel snel resultaat bemerkt. Het doet langzaam zijn werk en je gezondheid gaat langzaamaan vooruit. Hierdoor merk je vaak niet op dat je beter wordt. Als voorbeeld het veranderen van kinderen als je ze iedere dag ziet dan valt het niet op, maar een ander des te meer.

Na een aantal weken kwam ik bij die mensen terug en vroeg hen naar alle klachten die ze me hadden opgesomd. Velen waren stomverbaasd en zeiden : "Inderdaad, daar of daar had ik ook last van, tjeetje dat was ik alweer vergeten..."

Om die reden is het zeer interessant om regelmatig een dagboek bij te houden en voordat je begint met het drinken van de mangosteensap al je lichamelijke klachten op te schrijven. Zo kan je steeds zien hoe het er voor staat en welke kwalen of kwaler er eigenlijk verdwenen of verminderd zijn.

Nog geen Mangosteensap in huis?

Ik help graag! Neem gerust kontakt op voor een bestelling.

Yvonne Immerzeel
06-52328269

www.mangosteenswereld.com en info@mangosteenswereld.nl