Wednesday, October 29, 2008

Mangosteen & XANTHONEN, Een Nieuw Soort Anti Oxidanten!


Er is enorm veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar antioxidanten die gevonden zijn in vitaminen en dan speciaal de Vitamine C en E. Als u verder leest dan zult u zien dat de Xanthonen die gevonden worden in bepaalde soorten fruit, zoals de Mangosteen ook heel erg krachtige anti oxidanten zijn.

Maar wat is nu eigenlijk een Xanthoon?

Kort samengevat zijn xanthonen een unieke klasse biologisch actieve componenten die een aantal bioactieve mogelijkheden hebben. Volgens het onderzoek is de gehele mangosteenvrucht - zoals die in de XanGo®-sap voorkomt - de bron van tientallen verschillende xanthonen.

Xanthonen staan er ook om bekend dat ze de unieke mogelijkheid hebben om zich aan te passen aan de behoefte van het lichaam. In andere woorden moduleren ze en helpen ze het lichaam in verschillende gebieden.

De wetenschap heeft ongeveer 200 verschillende xanthonen geidentificeerd die in de natuur voorkomen (zoals in bepaalde planten, fruit, kruiden etc). De mangosteen alleen heeft van zichzelf al meer dan 40 xanthonen. Daarbij komt dat de mangosteen de meest krachtige xanthonen bezit die tot nu toe bestudeerd zijn. Geen enkel ander fruit komt ook maar in de buurt.

Een aantal kruiden en planten bevatten enkele xanthonen, maar geen enkel in zo'n krachtige hoeveelheid en levendigheid als in de mangosteen. Bijvoorbeeld, de bekende St. John's Wort heeft 1 enkele xanthoon en de Garcinia Cambogia heeft er maar 2.

Onderzoek

De Amerikaanse regering staat niet toe dat er direct met de lezer wetenschappelijke informatie gedeeld wordt met u. Voor u maakt dat niet uit, maar ik wil u graag aanmoedigen om zelf onderzoek te doen gebruik makend van goede bronnen. Een die zeer aanbevolen wordt is www.pudmed.gov. Hier staan allerlei wetenschappelijke onderzoeken gedocumenteerd. Sinds 2000 zijn er al 45 wetenschappelijke onderzoeken gedocumenteerd en er zijn er nog een aantal die plaats vinden. U kunt zoeken op "xanthones" en "garcinia mangostana" (de wetenschappelijke naam voor de mangosteen).

Ook kunt u PubMed.gov aanklikken. Deze heeft de zoektermen al in de link.


Het toevoegen van de Mangosteen

De meeste van de Xanthonen die zich bevinden in de mangosteen zitten in de schil (buitenkant) van het fruit. De schil is echter heel erg bitter. Je kan het niet eten, zelfs al zou je het proberen en geloof me er zijn er die het geprobeerd hebben. Aan de andere kant heb je het sneeuw witte midden van de mangosteen dat zo heerlijk is dat vele hebben gezegd dat dat het lekkerste fruit is wat ze ooit geproefd hebben. Helaas heeft dit gedeelte van de Mangosteen de minste voedingswaarde.

We moeten twee uitdagingen overwinnen om de mangosteen produkten beschikbaar te maken voor de wereldwijde gebruikers.

1 - De mangosteen groeit alleen in tropische gebieden, met als hoofdlocatie Zuidoost Azie. De mangosteen boom groeit niet makkelijk ergens anders en het duurt 10 jaar voordat een mangosteenboom volgroeid is om vruchten te werpen.

2 - Het verwerken en voorkomen van de verschikkelijke bittere smaak van de mangosteenschil, maar toch het gebruiken van de gehele mangosteen omdat het vele belangrijke natuurlijke ingredienten bezit.

Tot zover!

Mijn Mangosteen

Yvonne Immerzeel

Tuesday, October 28, 2008

Iedere 20 seconden!

Wat iedereen moet weten!

Every 20 SECONDS!

Laten we onze ogen openen!

Mijn Mangosteen

Met vriendelijke groet,

Yvonne Immerzeel

Monday, October 27, 2008

Testimonials - Getuigschriften

Wie oh wie heeft ervaring met de Mangosteensap? Ik wel of eigenlijk moet ik zeggen wij wel. Sinds ik in aanraking gekomen ben met Xango, de sap die van de gehele mangosteen gemaakt wordt, gaat het beter met mij.

Voordat mijn gezin en ik Xango begonnen te drinken heb ik me eerst ingelezen over wat het allemaal zou kunnen doen. Ik bleef lezen en dat is geen grapje. Nog steeds heb ik nog niet alles gelezen. Het is eigenlijk goed voor alles. Nu is het zo dat ik zelf nogal onrustig sliep en dat is niet fijn. Na een week Xango te hebben gedronken sliep ik als een roos. Ik slaap zo heerlijk diep en wordt s'morgens ook gelijk goed wakker. Niet dat je niet wakker kunt worden, nee je bent wakker en dan ook eigenlijk goed uitgeslapen. Ik heb ook veel meer energie. Mijn man is nogal van het sceptische, een schat echt waar, maar dat is wel eens lastig. Toen hij zei dat hij veel meer energie had en dat hij ook veel beter sliep toen wist ik dat het goed zat. Onze zoon en dochter drinken ook Xango. Zij vinden het gewoon lekker. Dus iedere ochtend vragen ze om Xango. Het is maar een half borrel glaasje maar toch. Wij hopen dat het voor Bram, onze zoon, een wereld van verschil maakt. Hij heeft ADHD en gebruikt Ritalin. De reacties die ik erover gelezen heb zijn hoopgevend. Hij is rustiger geworden maar wij weten niet of dat aan de Xango ligt of dat het te maken heeft met het feit dat hij ook ouder wordt. Hij is nu 12. We houden het in de gaten. Aangezien wij voor de rest geen lichamelijke klachten hebben wil ik heel graag van jullie horen. Ik lees enorm veel positieve reacties, maar wil ze ook graag op mijn blog plaatsen.

Tot schrijfs!

Mijn Mangosteen

Yvonne Immerzeel

Het Geheim Van De Mangosteen


Mangosteen, The Queen of Fruits!

Wat is de mangosteen en waarom is er al deze opwinding over?

Er zijn een aantal hele belangrijke dingen die jij, jouw familie en je vrienden moeten weten over dit fascinerende fruit. Even een beknopte kennismaking!

In Azie staat de mangosteen bekend als "The Queen of Fruits".
De actuele wetenschappelijke naam voor de mangosteen is Garcinia Mangostana. In de volksmond is het de mangosteen.

Hetgene wat de mangosteen zo speciaal maakt is dat het vanuit nature heel veel krachtige fyto-nutriënten bevat. Dit is afgeleid van het Griekse woord phyto (plant) en nutriënt (een bestanddeel van voedsel noodzakelijk voor een normale fysiologische functie). Fytonutriënten, ook bekend als fytochemicaliën, zijn natuurlijke, bioactieve verbindingen die voorkomen in plantaardig voedsel.

Fytonutriënten gevonden in de mangosteen:

- Xanthonen
- Catechinn
- Proanthocyanidinen

De krachtigste en meest onderzochte fytonutriënten van de mangosteen zijn de xanthonen.

De mangosteen is zo groot als een manderijn, heeft een gladde paarse schil en heeft binnenin een heerlijke sneeuwwitte vrucht. Heerlijk? Echt waar! De mangosteenvrucht is zalig! Het is een zeer gezond fruit wat ook nog eens heerlijk smaakt. Maar het gaat om wat de wetenschap zegt over de mangosteen waar zoveel mensen van opkijken.

Degene die nog nooit van de mangosteen gehoord hebben zullen dat zeker snel doen. Beschouw jezelf bevoorrecht dat je bij de mensen hoort die er nu al van horen.

Je vraagt je zeker af van "Als het zo goed is waarom heeft nog lang niet iedereen er van gehoord?"

De kans bestaat dat je waarschijnlijk een heel klein beetje over de mangosteen gehoord hebt of misschien wel helemaal niets. Het is interessant te zien dat de mangosteen, met zoveel mogelijke voordelen, toch relatief onbekend is gebleven.

Ondanks het feit dat de mangosteen in grote delen van de wereld onbekend is, wordt het al door vele eeuwen heen gebruikt in Zuidoost Azie. De mangosteenboom wordt nu ook geplant in Centraal en Zuid Amerika, India, Zuid China en de Caribische Eilanden. Ook in deze landen wordt de mangosteen verwerkt en gebruikt.

Als je je in de geschiedenis gaat verdiepen van de mangosteen, dan leer je allerlei interessante dingen over de vele tradionele gebruiken. Later meer over de geschiedenis.

Meer recentelijk zijn er wereldwijd wetenschappers nieuwsgierig geworden naar deze traditionele gebruiken en zijn zij begonnen met het doen van experimenten en het uitvoeren van wetenschappelijke studies naar de mangosteen en de actieve xanthonen.
Er zijn heel veel wetenschappelijke studies uitgevoerd en er zijn er nog steeds gaande. Sinds 2000 zijn er al 45 wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd en ook gedocumenteerd bij PubMed.gov.

De mangosteen zal niet langer verborgen blijven! De opmars is begonnen.

Mijn Mangosteen

Yvonne Immerzeel