Sunday, April 26, 2009

Hooikoorts


HEEFT U OOK LAST VAN HOOIKOORTS?

Je kent het wel. De lente en de zomer komen eraan. Je word helemaal blij als je denkt aan warmere temperaturen maar je hart staat stil als je ook denkt aan alle ellende die erbij komt kijken.

Hooikoorts!

Voor de gelukkige onder ons die er geen last van hebben even een korte uitleg:

Hooikoorts = een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel van grassen, bomen en andere planten die voor de bestuiving afhankelijk zijn van de wind. Hooikoorts veroorzaakt niezen, jeukende of tranende ogen en ‘loopneuzen’.

Neusklachten
Door de activatie van het immuunsysteem ontstaat zwelling van het neusslijmvlies en ontstaan klachten die aanvankelijk lijken op een neusverkoudheid. Er ontstaat een branderig en jeukend gevoel dat zorgt voor flinke niesbuien. Ook kan een loopneus ontstaan. Door de zwelling van het slijmvlies in de neus kan de afvoer van de bijholtes naar de neus gestremd raken. Hierdoor kan een zwaar gevoel of hoofdpijn laag op het voorhoofd en rond de ogen ontstaan.
Oogklachten
Jeukende, branderige en tranende ogen kunnen ontstaan als gevolg van het contact van het stuifmeel met het slijmvlies van de oogleden.
Andere klachten
De allergische reactie op het stuifmeel kan soms ook hoestklachten veroorzaken en zwelling en irritatie van de huid. Deze klachten komen echter relatief maar weinig voor.


Nu zijn er enorm veel middeltjes op de markt die de klachten verminderen. Wellicht gebruik je medicijnen voorgeschreven door de huisarts. Helpt het allemaal? Ben je echt van je klachten af of heb je last van de bijverschijnselen van de medicijnen?

De reden dat ik dit stukje schrijf over hooikoorts is dat mijn man er ieder jaar weer enorm last van heeft. Hij begint te snotteren, heeft veel last van zijn ogen en ook de niesbuien zijn niet van de lucht. Normaliter was hij daar nu druk mee.

Nu drinken wij met het hele gezin Xango, de mangosteensap. Niet veel, alleen maar de onderhoudshoeveelheid en dat is 30 ml per dag. Niet veel zoals ik al zei. Dit doen we al een hele tijd omdat toen wijzelf met Xango in aanraking kwamen we geen aanwijsbare klachten hadden maar de Xango ook vooral preventief zijn gaan drinken. Natuurlijk merkten we wel meteen verschil in onze energie en het slapen. Nu blijkt achteraf dat we hier dus heel goed aan hebben gedaan.

Mijn man heeft nog steeds geen last van HOOIKOORTS. Helemaal geweldig. Tevens zijn we er achter gekomen dat we ook geen kloofjes hebben gehad in onze handen. Dat was heerlijk.

Met andere woorden: Heb je last van Hooikoorts begin aan de Mangosteensap en laat ons kijken met jou welke hoeveelheid voor jou het beste is. Heb je last van kleine probleempjes die je eigenlijk niet eens een naam kunt geven, schrijf ze op en drink Mangosteensap. Je zult ze uiteindelijk missen.

Voor meer info:

info@mangosteensworld.com
www.mangosteensworld.com

Greetz,

Yvonne
06-52328269