Wednesday, November 5, 2008

Mangosteen Ingredienten en Wetenschappelijk Onderzoek

Interessant nieuws over de mangosteen.

Een van de belangrijkste mangosteen onderzoekers (Professor Nakatani uit Japan)heeft onlangs een baan geaccepteerd bij Pfizer Inc. (www.pfizer.com en ook www.pfizer.nl) Pfizer Inc. is werelds grootste pharmaceutisch bedrijf wat zelf veel aan onderzoek doet. Professor Nakatani heeft een contract moeten tekenen waarin staat dat hij niet meer praat over alles wat hij heeft ontdekt over de mangosteen en ove wat hij nog ontdekt.

Waarom zou s'werelds snelst groeiend en belangrijkst pharmaceutisch bedrijf, in Fortune Magazine (USA) op nummer 14 staand voor "Werelds Meest Bewonderd Bedrijf", zo geinteresseerd zijn in het Mangosteen fruit? Zou de mangosteen iets hebben wat zij ook graag willen?

Als je iemand bent die graag meer wil weten van het hoe of wat dan is dit bericht goed voor jou! Hier zal ik je informatie geven over hoe je een gedegen onderzoek kunt doen naar wat de mangosteen met je kan doen. Je kan gaan naar www.PubMed.gov onder andere.

Als je zelf onderzoek wilt doen dan zijn keywords die je kan gebruiken:

Xanthones
Gamma Mangostin (een van de xanthonen in Mangosteen)
Mangosteen
Garcinia Mangostana (wetenschappelijke naam)

Een link naar PubMed met keywords Mangosteen en Xanthones

Andere ingredienten in de Mangosteen:

Het onderzoek wat verricht wordt naar mangosteen en de xanthonen is overweldigend. Het mooiste is dat we ons gelukkig mogen prijzen met het feit dat de natuur ons zo'n geweldig produkt geeft.

Xanthonen zijn namelijk niet het enigste geweldige bestanddeel in de mangosteen. Er zijn nog andere ingredienten die in het bezit zijn van hun eigen voordelen. De mangosteen bevat ook nog: Vitamine C, B1, Proteine, IJzer, Calcium Vezel, Kalium, Fosfor, Natrium, Niacine en Polyphenolen, Cathechinen/ Tanninen, Flavonoïdes.

--------------------------------------------------------------------------------

Polyphenolen - Dit is een groep plantaardige chemische bestanddelen. Zij zijn op zich zelf al sterke anti oxidanten. Je hebt vast wel gehoord van Granaatappelen, Groene Thee en Extra Virgin Olijf Olie. Ook zij bezitten Polyphenolen.

--------------------------------------------------------------------------------

Flavonoïdes - Er zijn over de 5.000 natuurlijk voorkomende flavonoïdes in verschillende soorten planten. Heel vaak komen de voordelen van plantaardig voedsel van de flavonoïdes in plaats van andere bekende voedingsmiddelen.

--------------------------------------------------------------------------------

Catechins - Deze worden doorgaans geassocieerd met flavonoïdes.

--------------------------------------------------------------------------------


Hopelijk heb je genoeg gekregen om te onderzoeken. Als je het leuk vind zou ik zeker doen. Ik hoor graag wat je gevonden hebt.

Sunday, November 2, 2008

Een Brandblaar Voorkomen!


Kokend water!

Wie kent het niet? Lekker een kopje thee zetten en dan met het opgieten van het water je hand verbranden omdat je eigenlijk niet uitkijkt.

Nu is het mezelf niet overkomen. Althans niet deze keer hahaha! Mijn dochter, Femke, 8 jaar, wilde graag een kopje thee en dat zet ze wel vaker dus daar keek ik niet van op. Zij is in de reclame voor militaire dienst ook zeer zeker geschikt. Ze gaf aan de ze kokend water over haar hand had geknoeid en dat dat zeer deed. Niet zo gek natuurlijk. Ik zei, onder het koude water, dat had ze al gedaan (10 seconden ofzo!). Ik keek naar haar hand en ik schrok want het was enorm dik, rood en opgezwollen.

Ik liep naar boven om Calendulan te halen, althans dat was de bedoeling, totdat ik halverwege de trap dacht aan de foto's en verhalen die ik gelezen had over brandwonden en het nut van de Mangosteensap. Dus in plaats van Calendulan kwam ik beneden met van die D-Make Up reinigingswatjes. Naar de koelkast en de fles Xango gepakt, de watten gedrenkt in Xango en op Femke haar hand gelegd. Dat was lekker koel. Dat hebben we 3 keer herhaald en toen was het bedtijd. Ze had er geen pijn aan, dus dat was mooi.

De volgende dag vroeg ik haar meteen naar haar hand en er was geen brandwond te zien en de zwelling was helemaal afgenomen. Ik ben echt helemaal verbaasd. Brandwonden en blaren zijn enorm pijnlijk en kokend water zorgt echt voor beide. Ik spreek uit ervaring. Ik was al enthousiast over Xango maar hierdoor ben ik nog meer overtuigd van de werking. Ik geloof dat ik ook wel 10 keer tegen mijn man gezegd heb hoe verbaasd ik ben en niet te vergeten hoe geweldig ik dit vind.

Mijn motto: IEDEREEN AAN DE XANGO! Niet voor mij maar echt voor jezelf!

Heb je ook wat meegemaakt? Deel je ervaring!

Groetjes,

Yvonne Immerzeel

My Mangosteen