Friday, December 19, 2008

Mangosteen & Xanthonen, Nieuw Ontdekte Super Anti Oxidanten.


Er is enorm veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar antioxidanten die gevonden zijn in vitaminen en dan speciaal de Vitamine C en E. Als u verder leest dan zult u zien dat de Xanthonen die gevonden worden in bepaalde soorten fruit, zoals de Mangosteen ook heel erg krachtige anti oxidanten zijn.

Maar wat is nu eigenlijk een Xanthoon?

Kort samengevat zijn xanthonen een unieke klasse biologisch actieve componenten die een aantal bioactieve mogelijkheden hebben. Volgens het onderzoek is de gehele mangosteenvrucht - zoals die in de XanGo®-sap voorkomt - de bron van tientallen verschillende xanthonen.

Xanthonen staan er ook om bekend dat ze de unieke mogelijkheid hebben om zich aan te passen aan de behoefte van het lichaam. In andere woorden moduleren ze en helpen ze het lichaam in verschillende gebieden.

De wetenschap heeft ongeveer 200 verschillende xanthonen geidentificeerd die in de natuur voorkomen (zoals in bepaalde planten, fruit, kruiden etc). De mangosteen alleen heeft van zichzelf al meer dan 40 xanthonen. Daarbij komt dat de mangosteen de meest krachtige xanthonen bezit die tot nu toe bestudeerd zijn. Geen enkel ander fruit komt ook maar in de buurt.

Een aantal kruiden en planten bevatten enkele xanthonen, maar geen enkel in zo'n krachtige hoeveelheid en levendigheid als in de mangosteen. Bijvoorbeeld, de bekende St. John's Wort heeft 1 enkele xanthoon en de Garcinia Cambogia heeft er maar 2.

Onderzoek

De Amerikaanse regering staat niet toe dat er direct met de lezer wetenschappelijke informatie gedeeld wordt met u. Voor u maakt dat niet uit, maar ik wil u graag aanmoedigen om zelf onderzoek te doen gebruik makend van goede bronnen. Een die zeer aanbevolen wordt is www.pudmed.gov. Hier staan allerlei wetenschappelijke onderzoeken gedocumenteerd. Sinds 2000 zijn er al 45 wetenschappelijke onderzoeken gedocumenteerd en er zijn er nog een aantal die plaats vinden. U kunt zoeken op "xanthones" en "garcinia mangostana" (de wetenschappelijke naam voor de mangosteen).

Ook kunt u PubMed.gov aanklikken. Deze heeft de zoektermen al in de link.


Het toevoegen van de Mangosteen

De meeste van de Xanthonen die zich bevinden in de mangosteen zitten in de schil (buitenkant) van het fruit. De schil is echter heel erg bitter. Je kan het niet eten, zelfs al zou je het proberen en geloof me er zijn er die het geprobeerd hebben. Aan de andere kant heb je het sneeuw witte midden van de mangosteen dat zo heerlijk is dat vele hebben gezegd dat dat het lekkerste fruit is wat ze ooit geproefd hebben. Helaas heeft dit gedeelte van de Mangosteen de minste voedingswaarde.

We moeten twee uitdagingen overwinnen om de mangosteen produkten beschikbaar te maken voor de wereldwijde gebruikers.

1 - De mangosteen groeit alleen in tropische gebieden, met als hoofdlocatie Zuidoost Azie. De mangosteen boom groeit niet makkelijk ergens anders en het duurt 10 jaar voordat een mangosteenboom volgroeid is om vruchten te werpen.

2 - Het verwerken en voorkomen van de verschikkelijke bittere smaak van de mangosteenschil, maar toch het gebruiken van de gehele mangosteen omdat het vele belangrijke natuurlijke ingredienten bezit.

Tot zover!

Mijn Mangosteen

Yvonne Immerzeel