Friday, July 24, 2009

Mangosteen en Sport




De meeste atleten hebben te maken met ontstekingen en oxidatie* tijdens hun trainingsprogramma. De mangosteen is uniek in zijn soort om deze 2 uitdagingen op een natuurlijke manier het hoofd te bieden.

ONTSTEKING:
Ontsteking kan accuut (bijv. verstuikte enkel) of chronisch (bijv. gewrichtspijn, peesontsteking) zijn. Een typisch antwoord voor atleten? Neem medicatie tegen de pijn om weer verder te kunnen gaan met de training. Dit geeft wellicht onmiddellijke, kortstondige, verlichting, maar alle medicijnen hebben bij-effecten die gevaarlijk kunnen zijn. Steroïdale en non-steroïdale ontstekingsremmers hebben allen zo hun eigen specifieke risico’s. COX-2 inhibitors (bijv. Vioxx en Bextra) werden eerder gezien als wondermedicijnen totdat ze van de markt gehaald werden nadat hun bij-effecten in verband werden gebracht met duizenden doden in de VS.
Medicijnen kunnen gewoonweg niet het enige antwoord vormen!
XANGO = Een Geweldig En Gezond Alternatief!

OXIDATIE:
Oxidatie* is een natuurlijk stofwisselingsproces waarbij voedingsstoffen worden 'verbrand'door binding aan zuurstof. Het proces dat plaatsvindt wanneer vrije radicalen (onstabiele moleculen die een elektron missen) een elektron stelen van een gezonde, stabiele atoom. Dit proces leidt tot schade aan de lichaamscellen en is de voorbode tot sub-accute verwonding.

Het probleem?

Trainen, body-building en fitness kan:

· in werkelijkheid het aantal vrije radicalen laten toenemen
· het lichaam in een staat van oxidatieve stress brengen die het uithoudingsvermogen, weerstand en herstel aan kan tasten
· leiden tot ontsteking die ook zelf weer vrije radicalen genereert, waardoor het lichaam nog verder beschadigd wordt!

ANTI-OXIDANTEN BESTRIJDEN VRIJE RADICALEN!!!

EEN WINNENDE COMBINATIE:

ANTI-OXIDANT + ANTI-ONTSTEKING = DE KRACHT VAN XANTHONEN

Iedereen, maar met name atleten, zou zijn lichaam moeten beschermen met een krachtige anti-oxidant. Door direct na een training een supplement te nemen dat anti-oxidanten bevat, kun je ervoor zorgen dat de oxidatieve druk op je lichaam verminderd wordt. Atleten hebben ook een veilige en effectieve ontstekingsremmer nodig om blessures en andere ziekten te voorkomen en te genezen.

Gelukkig bevatten de xanthonen in de mangosteen beiden!

Probeer ook XanGo! Klik hier!

Voor meer informatie over de Mangosteen en Sport: www.mangosteenensport.nl

No comments: