Thursday, May 28, 2009

Wat is nu precies de Mangosteen?

Wat is een mangosteen?

De mangosteenvrucht (of Garcinia mangostana, met de wetenschappelijke naam) is exotisch, heerlijk van smaak en zit vol met super antioxidanten zoals xanthonen en andere fytonutriënten..

Verder:

- groeit hij vooral in Azië en andere tropische gebieden
- heeft hij ongeveer het formaat van een manderijn - ongeveer 5-9 cm diameter
- wordt Queen of Fruits genoemd
- de paarse schil is bitter maar daar zitten de xanthonen en andere werkzame stoffen in.
- het vruchtvlees is wit, bestaat uit 4-8 segmenten en smaakt heerlijk

De mangosteen wordt geroemd om zijn overheerlijke smaak maar in Zuid Oost Azie gebruiken ze naast de vrucht ook de schil omdat naar voren gekomen is dat deze zeer goed is voor het lichamelijke welbevinden.

In de folklore geneeskunde daar gebruiken ze de mangosteen voor allerhande kwaaltjes.
De schil van de mangosteen word afgepeld, gedroogd daarna tot poeder vermalen en toegediend als een kruidenbereiding. De schil van de mangosteen word ook 12 uur in water geweekt en daarna als thee gedronken. Van de schil van de mangosteen word een smeersel gemaakt dat als lotion uitwendig word toegepast. Door deze populaire gebruiken werden de voordelen van mangosteen in de loop der jaren doorgegeven en opgetekend door verschillende wetenschappers en ontdekkers.

Echter pas toen XanGo in 2002 XanGo-sap introduceerde,(nadat ze ruim onderzoek gedaan hadden van een paar jaar) begon de wereldwijde erkenning en acceptatie van mangosteen op Westerse markten zoals de V.S., Canada en West-Europa. Dit nadat er heel veel onderzoek was gedaan en ook nadat Wild Flavors (een hele bekende bottelaar ook bekend van Capri Sonne) had aangegeven zo onder de indruk te zijn van het product en het patent dat XanGo® gekregen heeft voor de bereiding van de mangosteensap dat ze wilde samengaan met XanGo.

Dit geeft aan dat XanGo niet zomaar even besloten heeft om een mangosteensap op de markt te brengen daar is heel goed over nagedacht en onderzoek naar gedaan.

Meer informatie?

Yvonne Immerzeel
+31 6 52328269

www.mangosteensworld.com (Voor Nederlands klik The Netherlands in de drop down menu)
info@mangosteensworld.com

No comments: